Bölüm Tarihçesi
İlk öğrencilerini 2008-2009 eğitim öğretim yılında alan Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 4 yıllık lisans eğitimi süresince, alanında uzman öğretim elemanlarıyla Türk ve Batı müziği eğitimi ve ilk 3 yıl her öğrenci için zorunlu olan piyano ve bireysel çalgı dersleri verilmektedir. Müzik Bilimleri Anabilim Dalı programı ile öğrencilerin müzik bilimi ve araştırmaları alanında uzmanlaşması hedeflenmektedir.
Bölüm ulusal ve uluslararası düzeyde diğer Güzel Sanatlar Fakültelerinin Müzik Bölümleriyle işbirliği içindedir. Ayrıca bölümde, üniversiteler arası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması amaçlanan Erasmus Programı çerçevesinde, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılmaktadır.
Öğrenciler keman, viyola, viyolonsel, gitar, flüt, bağlama, ud gibi çalgılardan birini bireysel çalgı olarak seçerek üç yıl boyunca bireysel çalgı dersi ve piyano dersi almaktadırlar. Bölümde Türk Müziği Topluluğu, Yaylı Sazlar Topluluğu, Gitar Topluluğu ve Üflemeli Sazlar Topluluğu gibi müzik bölümü toplulukları mevcuttur.
2007 yılından itibaren başlayan Müzik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına öğrenci alınması ile müzik bölümü daha kurumsal bir yapıya sahip olmuştur. Bölümümüz, ses yalıtımlı sınıfları ve bireysel çalışma odaları ile modern bir yapıya sahiptir. Ayrıca, kampüs içinde büyük konserlerin verildiği Konser Salonları da bulunmaktadır.
Öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra, ilgili kurumlarda araştırmacı ve güzel sanatlarla ilgili eğitim kurumlarında akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi, formasyon sertifika programına katılarak öğretmenliğe müracaat hakkı da elde edebilirler.